Dr. med. Elisabeth Raith-Paula: Élő adás a testemből

A fordítás alapjául szolgáló könyv:

A könyv első magyar kiadása:

Törvényszerű-e, hogy a serdülőkorba lépve váratlanul érnek a testedben meginduló változások? Lehet-e tenni valamit azért, már ebben az életkorban, hogy a nővé válás fontos jeleit megfigyelhesd magadon? Mire végigolvasod ezt a könyvet, tudni fogod, milyen változásokon megy át a tested a serdülőkor folyamán. Megismerheted az Élet egyenletét, megfejtheted tested titkos kódjait. A könyv segítségével többek között megismerkedhetsz az ösztrogénbarátnőkkel, és megfigyelheted a progeszteroncsapat munkáját…

2006. november 25-én volt hivatalos könyvbemutatója a Dr. Med. Elisabeth Raith Paula által írt „Was ist los in meinem Körper?” első magyar nyelvű kiadásának: „Élő adás a testemből”. Az MFM-Projekt kiadványának magyarországi megjelentetését a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület vállalta.

Második, átdolgozott kiadás (2017)

A könyv 146 oldalas, színes képekkel
Ára: 3990Ft

A könyv megrendelése

Dr. med. Elisabeth Raith-Paula müncheni doktornő dolgozta ki a „Ciklus-show”-ként elnevezett programot, mely alapvetően 10-14 éves lányok számára készült. A program jelmondata: „Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok.” A saját test értékességének megtapasztalása ugyanis alapvető fontosságú ahhoz, hogy az egészségünkkel, termékenységünkkel és szexualitásunkkal felelősen tudjunk bánni. Ez minden megelőzés, prevenció alapja.

E könyv célja, hogy pontosan, közérthetően, de a serdülők számára is élvezetes módon információkat nyújtson a női test termékenységének működéséről, a testi folyamatokról, azok összefüggéséről, értelméről és kísérő testi jeleiről. A könyv olvasásakor érzékelhető szemléletmód elsősorban a test, testkép, termékenység pozitív vonatkozásaira koncentrál, az Élet továbbadásának képességét nagyszerű és értékes ajándékként mutatja be. Nyelvezete, a képi bemutatás módja elsősorban a tizenévesek igényeihez szabott, a benne foglalt információk, magyarázatok és adatok ugyanakkor korszerű és pontos biológiai tudást közvetítenek felnőttek számára is.

Vélemények a könyvről:

Egy 4 gyermekes anyuka:

Elolvastam az „Élő adás a testemből” című könyvet – együltő helyemben! -, és nagyon örülök neki! Legnagyobb erényének tartom, hogy úgy tudja közérthető, a fiatalokhoz közel álló nyelvezettel elmagyarázni a női szervezetben zajló bonyolult folyamatokat, hogy közben büszkék lehetünk női mivoltunkra! Rengeteg fehér foltot tud ez a remekül megfogalmazott, szép kivitelű könyv eltüntetni!
A saját kislányommal szeretnék hasonlóan ünnepelni, és alig várom, hogy a kezébe adhassam ezt a könyvet! Amint látod, nekem nagyon tetszett, és nem csak Violka fogja elolvasni, ha nagyobb lány lesz, hanem a bátyjai is, hogy tiszteljék és becsüljék a lányokat, jövendő feleségüket, gyermekeik anyját!

Egy 4 gyermekes apuka:

Örömmel forgatom a könyvet. A női ciklusról beszélni sosem könnyű egy apának, de még egy tanárnak sem, annyira tele vagyunk tabukkal, annyira nem tanultuk meg helyén kezelni az Isten teremtette folyamatokat. Ez a könyv végre segít 10-13 éves lányokkal olyan testi történésekről beszélni, amit egy-egy jól sikerült fogalom-elnevezéssel (tavasz hírnök, varázsital, titkos kód, felvonás, titoktartási egyezmény, szerviz-központ, szálloda és berendezése, finálé) könnyen megközelíthetünk.

35 éve házas, házaspár:

Óriási erénye a könyvnek, hogy ÉLETPÁRTI!!! Ez minden sorából kitűnik!
Megszeretteti a lányokkal saját nemüket! Talán ez a legnagyobb értéke! Azt gondoljuk, hogy sok ember nincs is tisztában azzal, hogy a nők manapság (vagy mindig?) milyen nehezen fogadják el önmaguk nemét, mennyivel könnyebbnek vélik a férfisorsot…, s hogy milyen gyakran tapasztaljuk a nagyobb örömöt a fiú utód születésekor! Ennek üzenete van. Ahogyan a könyvnek is, de a nőiség elfogadása, vagyis teremtettségünk elfogadása – amire buzdít, nyílt szavakkal is, rejtett üzenetekkel is.


Természetes & biztonságos Tankönyv

Mi is az a Természetes CsaládTervezés?

Sensiplan. A Sensiplan több mint a fogamzásszabályozás egyik biztonságos módszere. Lehetővé teszi, hogy tudatosabban szemléljük testünket, megmutatja a saját termékenységünkhöz vezető utat, segít jobban megérteni a ciklustörténéseket, semmiféle egészségünket befolyásoló mellékhatása nincsen, és megoldás lehet, ha gyermekre vágyunk. A Sensiplan egy olyan családtervezési módszer, mely hangsúlyozza a párkapcsolat szempontját, és minden életszakaszban, minden helyzetben alkalmazható.

A tankönyv megrendelése

Természetes & biztonságos Munkafüzet

Sensiplan – a tüneti-hőmérőzéses módszer

A különféle jelek (méhnyaknyák, méhnyak/méhszáj) megfigyelésének kombinációjából és a testhőmérsékletből ered a módszer neve: tüneti-hőmérőzéses módszer. A hőmérsékleti értékeket és a méhnyaknyák-mintát bizonyos szabályok alapján értelmezzük és értékeljük ki, ezáltal lesz a Sensiplan biztonságos. Részletes szabályok vannak, melyet könnyen meg lehet tanulni, és ezek segítségével könnyen be lehet határolni a termékeny szakaszt. A szabályok következetes alkalmazása esetén – ezt tanulmányok támasztják alá – a Sensiplan éppen annyira biztonságos, mint a mai modern módszerek, pl. a tabletta. A Sensiplannak viszont nincsenek egészséget érintő mellékhatásai.

Ez a munkafüzet kiegészítést nyújt a „Természetes & biztonságos” című kézikönyvhöz. Lehetőséget ad Önnek ahhoz, hogy a kiválasztott cikluslapok gyakorlatai révén biztonsággal tudja alkalmazni a Természetes CsaládTervezést.

A munkafüzet elején rövid áttekintés található a módszerről.

A munkafüzet megrendelése