Lányok véleményei:

„Egyáltalán nem volt ciki, ez tényleg tök szuper volt! Kár, hogy ezt ezelőtt nem tudtam!”

„A barátnőm cipelt el ide, de most igazából hálás vagyok érte!”

„Ez egy csudajó nap volt!”

„A ciklus-show rátette az i-re a pontot, most már egész másképp gondolok a havivérzésemre!”

„Egyáltalán nem kell semmit sem mondani, ha éppen nincs kedve az embernek. Ez így tök jó volt.”

„Mi lányok magunk között voltunk és részt is vehettünk a játékban. És mindent meg is kérdezhettünk. Nagy élmény volt!”

Mi tetszett különösen?

„A sok eszköz meg kép. Nagyon egyértelmű és látványos volt.”

„Az, hogy nagyon játékos és nyílt volt.”

„Az tetszett, hogy játékosan is meg lehet beszélni a komoly dolgokat.”

„Az, hogy most pontosan magam elé tudom képzelni, hogy fog majd lezajlani ez a folyamat.”

„A sok, játékosan bemutatott igazság.”

A legfontosabb újdonság számomra:

„Hogy szorongás, izgulás, félelem, és zárkózottság nélkül tudok ezekről a dolgokról beszélni.”

„Hogy ilyen viccesen és játékkal beszélgettünk a komoly dolgokról.”

„Hogy érzem, nem is olyan szörnyű, sőt JÓ, hogy LÁNYNAK, NŐNEK születtem.”

„Becsüld meg, hogy nő vagy!”

Szülői vélemények:

„Egészséges derű és humor lengte körül a kislányok számára még szorongató témát. Köszönöm…”

„Tapasztalatom szerint nagy élmény volt a lányoknak, hogy közösen, játékosan, szégyenérzet nélkül játszották el az élet kezdetét. Köszönjük.”

„Gyakorló szülőként úgy gondolom, hogy nehéz erről a témáról beszélni. Nekem sokat segített ez a délután. Azt hiszem, hogy az első lépés ahhoz, hogy boldog felnőtt legyen a gyermekem. Köszönöm.”

„Mindenképpen köszönöm! Bizonyára, aki megismerkedik ezzel a programmal, rengeteg gátlástól, félelemtől szabadulhat meg. Örülök továbbá azért is, mert számomra ez nagyon nem adatott meg serdülőként…”

„Érdekes, játékos, megható volt. Újra lenne kedvem ezt az élményt átélni.”

„Már két gyermekünk is részt vett a programon, mindketten vidáman, felszabadulva jöttek ki az előadásról. Mivel részt vettem a szülőknek tartott bemutatón, lett egy közös „nyelvünk”, amit használva azóta is tudunk gátlások nélkül beszélgetni,ha fölmerül valami kérdés. Az előadók olyan szépen és természetességgel beszélnek a lányoknak testük működéséről, az anyaság szépségéről, a menstruációról, amit szerintem minden kislánynak hallani kellene a serdülőkora kezdetén. Sajnálom, hogy annak idején nekünk ez nem adatott meg.
Legnagyobb lányommal serdülőkora kezdetén próbáltam beszélgetni ezekről a „női” témákról, de egy-két mondat után mindig leállított: ő ezekre nem kíváncsi, hagyjam ezzel békén. A nehézségeket csak tetézte egy nem túl sikeres felvilágosító előadás.
A „ciklus show” meghívóját is úgy kaptam meg, hogy ne gondoljam, hogy ő ilyenre elmenne. Szerencsére addigra már részt vettem egy szülői bemutatón, és több anyukával együtt közösen győzködtük a barátnőket, mert biztosak voltunk abban, hogy jól fogják magukat érezni. Így csapatban, bár szorongva, de hajlandó volt elmenni. Bár biztos voltam abban, hogy jól fogja magát érezni, a végeredmény minden várakozásomat felülmúlta. Egy teljesen kiegyensúlyozott, megnyugodott kislány jött ki az előadásról, a dolgok a helyükre kerültek. Rá két hónapra meg is érkezett az első menstruáció,- szerintem nem véletlenül ekkor… Azóta is problémamentesen, vidáman telnek a nekünk már „nem nehéz napok”. Köszönet érte a szervezőknek és az előadóknak!”
(egy orvos édesanya szavai)

„Köszönjük a lehetőséget, hogy szóltatok a programról! Számunkra is élmény volt a beszámoló, nekem a lányos rész megható volt, többször el is érzékenyültem! Ha legközelebb szervezel, gondolnál ránk is? Kislányunkat mindenképpen szeretném benevezni, valószínűleg a barátnőjével együtt menne.
Az előadás profi volt, élvezetes, interaktív, informatív. A gyerekünk biztos, hogy bátrabban fog tudni kérdezni, főként, hogy tudja, hogy minket is beavattatok az előadás anyagába.
Arról beszélgettünk Apával, hogy ezt minden iskolába be kéne vinni, mert ráférne a fiatalokra a szemléletváltás a testükkel és a szexualitással kapcsolatban.”
(egy 4 gyerekes házaspár visszajelzése)

Iskolaigazgatói köszönet:

„Köszönöm, hogy a program megvalósításával részesülhetnek a mi diákjaink is azokban az ismeretekben, amelyeket közvetítetek. S különösen annak a szemléletnek örülök, amely foglalkozásaitokat, munkátokat jellemzi. Úgy gondolom, akik megismerik tanításaitokat, nem fognak identitászavarral küzdeni sem tizenévesként, sem felnőttként.
El vagyok ragadtatva attól, amit a foglalkozáson láttam, hallottam. Gratulálok.”