Kiemelten fontosnak tartjuk programunkban a szülők jelenlétét!
Az otthoni beszélgetés megkönnyítése érdekében kérjük a szülőket, hogy mindenképpen vegyenek részt valamelyik szülői tájékoztatón!

A „Ciklus-show” foglalkozáson érthető nyelven, izgalmasan és nem a hagyományos módon kapnak tájékoztatást leányaik a női ciklus fantasztikus történéseiről.

Tippekkel, információkkal és tapasztalatokkal erősítjük és bátorítjuk őket a havivérzésről és a testi változásokról, hogy pozitív hozzáállásukat erősítsük saját testükhöz.

A különböző ifjúsági magazinok írásai és a biológiaórák információi ellenére még mindig a szülő az első számú segítség gyermeke számára, amikor a menstruációról, illetve a női test működéséről van szó.

Ehhez kapnak segítséget a szülők a szülői tájékoztató keretében.

A szülői tájékoztató a következő változatokban érhető el:

  • a „Ciklus-show” foglalkozást megelőzően (többnyire előző este) szülői est keretében. Itt részletes tájékoztatást adunk, hogy mi fog történni a foglalkozáson, megismerhetik a „Ciklus-show” világát, feltehetik kérdéseiket.
  • az öt órás „Ciklus-show” foglalkozást követő 6. órában mutatjuk be a szülőknek – a lányokkal együtt –, mi mindent tanultunk a nap folyamán. Ez a fajta találkozás nagy mértékben mélyíti a kapcsolatot és segíti a beszélgetés folytatását a témáról.
  • külön – foglalkozástól függetlenül – megszervezett „Szülői tájékoztató” alkalommal adunk tájékoztatást a programunkról, a foglalkozásról, ízelítőt adunk a „Ciklus-show”-ból és abból, ahogy nálunk/velünk a felvilágosítás zajlik. (Intézményeknek, iskoláknak, ahol még nem járt a programunk, külön ajánljuk ezt a lehetőséget, hogy a vezetőség, a pedagógusok és az érdeklődő szülők előzetesen, élőben, személyesen tájékozódhassanak a foglalkozásainkról!)

A szülői tájékoztató hossza 1-1,5 óra. Ha a tájékoztatóhoz nem kapcsolódik közvetlenül foglalkozás, akkor annak költsége az adott MFM foglalkozásvezetővel egyeztetendő.

Jelentkezés szülői tájékoztatóra

Jelentkezés „Ciklus-show” foglalkozásra