A Ciklus-show fő célcsoportja: 10-12 éves lányok -azaz 4. osztály év végétől kezdve 5., és 6. osztályosok

A Ciklus-show szervezésének feltételei:

Iskolai tanítás alatt: (A jelenlegi jogszabályok szerint ezt csak az adott intézményben dolgozó MFM-foglalkozásvezető tarthatja! Külsős foglalkozásvezető csak iskolán kívüli helyszínen tarthat Ciklus-show foglalkozást, ahol a szülők kérik, és megszervezik azt.)
Időtartam: Egy teljes iskolai délelőtt, 8-13h-ig, amennyiben szülői tájékoztató követi a foglalkozást, akkor plusz egy óra

Csoportlétszám: minimum 8, maximum 15-16 lány

Teremrendezés: kb. 60 perc a Ciklus-show kezdési időpontja előtt és után

Szükséges eszköz: CD-lejátszó

Hely: lehetőleg nagy, tiszta terem (felmosva, szárazon), asztalok és székek a terem szélére rendezve (szabad terület minimum 6x6m)

Hozni kell: kényelmes ruha, meleg zokni, tízórai, kispárna, takaró (a lányok szőnyeg mellett a földön ezeken fognak ülni).

Költségek: a Ciklus-show foglalkozások költségtérítésesek. A részvételi díj Magyarországon 4 500 Ft/fő/foglalkozás, Erdélyben 60 Lej/fő/foglalkozás, melyből kedvezmény adható. Ehhez hozzájöhet még a ​helyszínért fizetendő terembérleti díj, ill. utazási költség. Kérjük, hogy a részleteket a foglalkozásvezetővel beszéljék meg. 

Iskolán kívüli időben:
A feltételek azonosak, az időbeosztás lehet más: kezdés 9-kor (esetleg 10-kor), vége 14-kor (10 órai kezdés esetén 15 órakor). Az ebédidővel ilyenkor külön kell számolni.

Jó, ha a foglalkozás előtt a szülők részt vesznek egy Szülői bemutatón. Ha erre nem volt alkalom, akkor a szervezéskor kérjük beszéljék meg, hogy a foglalkozás végén lesz-e bemutató, amikor a lányok bemutatják, hogy mit tanultak egész nap! Ez még plusz egy óra ottlétet jelent.